آب زرشک یکی از انواع نوشیدنی است که برای سلامتی ما بسیار مفید است. متاسفانه نمونه هایی که در مغازه ها فروخته می شوند اکثرا یا اصل نیستند، ویا نتیجه ترکیبات همراه زرشک می باشند. همچنین نمونه های اصل قیمت بالایی دارند. ولی ما می توانیم براحتی خودمان در منزل این نوشیدنی گوارا را تهیه کنیم. در این بخش طرز تهیه آب زرشک خانگی با زرشک پلویی را برای شما آماده کرده ایم.مقدار ۲۵۰ گرم زرشک با ۶ تا ۸ لیوان آب برای این روش مناسب است.
آب زرشک /سایت انلاین زرشک
آنچه در این مقاله می خوانید ...
خواص آب زرشک۲ روش طرز تهیه آب زرشک خانگیطرز تهیه به روش اولطرز تهیه به روش دومنکاتی مهمعرضه عمده زرشکعملیات کاشت زرشک
خواص آب زرشک
مصرف آب زرشک طبیعی فواید و خواص بسیاری را به همراه دارد، همچنین برای سلامت بدن بسیار مفید است و از خواص آن می توان درمان درد کمر، درمان جوش های صورت و بدن،کاهش وزن و پایین آوردن چربی خون اشاره کرد.
کاهش فشار خون
شستشو دهنده و نابود کننده سنگ مثانه و کلیه
کوچک کردن شکم
تقویت قلب
باز کردن رگها
تسکین دهنده روان و اعصاب
۲ روش طرز تهیه آب زرشک خانگی
طرز تهیه به روش اول
از نظر مقرون بصرفه بودن بهتر است از زرشک سیاه استفاده شود. ولی خب این کار را با زرشک پلویی هم می توان انجام داد که بسیار خوشمزه بوده و خواص زیادی هم دارد. سعی کنید مرحله به مرحله روش را درست انجام دهید تا بتوانید آب زرشک خوشمزه و سالمی را تهیه کنید.
ابتدا زرشک ها را کاملا تمیز کرده و با آب سرد بشویید. سپس آنها را در آبکش غیر فلزی بریزید. در قابلمه ای مناسب آب را بجوشانید. سپس زرشک ها را در آب جوش ریخته و حرارت را ملایم کنید. حالا باید در قابلمه را ببندید. ( البته در اکثر جاها گفته شده که وقتی آب جوش آمد زیر حرارت را خاموش کرده و بعد زرشک را در آن ریخته و دربش را ببندید. چون حرارت زیاد بر زرشک تاثیر منفی می گذارد و ممکن است تلخش کند. )
بعد از ۱۰ دقیقه حرارت را خاموش کرده و صبر کنید محتویات قابلمه کمی سرد و خنک شوند. حالا می توانید زرشک را درون آبکش غیر فلزی ریخته و زرشک ها را با دست بمالید تا کاملا آب آن ها جدا شوند. حسابی آنها را فشار دهید.
محصول بدست آمده باید کاملا صاف و بدون تفاله باشد. حالا می توانید آن را در بطری شیشه ای در بسته ریخته و در یخچال بگذارید. اگر دیدید که آب زرشک خیلی غلیظ است میتواند هنگام مصرف کمی به آن اب اضافه کنید.
طرز تهیه به روش دوم
در این روش باید زرشک ها را حسابی با آب سرد شسته و آبکش کنید. سپس آنها را آب سرد درون ظرفی غیر فلزی ریخته و به مدت ۲۴ ساعت صبر کنید. در مرحله بعدی زرشک ها را در مخلوط کن ریخته و تفاله ها را از آب زرشک جدا کنید. میتوانید از صافی یا دست برای اینکار کمک بگیرید. آب زرشک آماده است و می توانید در بطری شیشه ای ریخته و آن را در یخچال بگذارید.
نکاتی مهم
کسانیکه سرفه های خشک می کنند نباید آب زرشک بخورند. و مصرف زیاد به صورت روزانه توصیه نمی شود. در صورت تمایل میتوانید بعد از صافکردن آب زرشک، حدود یک ربع آن را بجوشانید و بعد از خنکشدن، از آن استفاده کنید. جوشاندن ماندگاری آن را بالاتر میبرد.
نکاتی که باید در مورد آب زرشک توجه کرد این است که ابتدا باید زرشک مخصوص آبگیری که ازخانواده زرشک قرمز (زرشک پلویی) است را انتخاب کرد، این نوع زرشک دارای مشخصاتی است مانند جثه ای نسبتاً بزرگتر از زرشک قرمز ، دارای رنگ آلبالویی تیره و حاوی هسته که معمولاً این نوع زرشک به “زرشک سیاه” معروف است، زرشک سیاه را می توان در بسیاری عطاری ها که هم به صورت تازه و خشک ارائه می شود و در تمام فصول سال موجود است را خریداری کرد.
اگر آب زرشک ترش بود می توانید مقداری نمک و یا شکر بسته به ذائقه خود به آب زرشک اضافه کنید.
عرضه عمده زرشک
مفتخریم که برای با شما ماندن مرغوبترین محصولات را از خواستگاه جهانیش ارائه کرده ایم امید که در این راه همراه همیشگی شما باشیم.در این سایت سعی بر آن است که با حداقل هزینه ٬محصولی تازه و مرغوب به شما ارائه تا حمایت شما را در پی داشته باشد و باعث حداکثر رضایت شما گردد. کافیست تماس حاصل فرمایید.
عملیات کاشت زرشک
زرشک بی دانه به روش غیر جنسی و معمولا به وسیله پاجوش یا به اصطلاح محلی بر جوش تکثیر می شود. تکثیر توسط پاجوش متداول ترین روش ازدیاد این درخچه در جنوب خراسان است. معمولا از پاجوشهای ۲ تا ۳ ساله که دارای مقدار کافی ریشه و در حدود ۷۰-۶۰ سانتی متر طول داشته باشند استفاده می شود، البته گاهی تنه های بزرگ درختچه های پیر و قدیمی نیز به عنوان نهال جدید مورد استفاده قرار می گیرند که این عمل صحیح نبوده و غیر یکنواختی در رشد و اندازه درختچه ها را در باغ جدید الاحداث سبب می گردد.
بهترین زمان جداسازی و کاشت پاجوشها اواخر آبان و اوایل آذر ماه می باشد. تهیه و کاشت پاجوشها در اسفند ماه نیز امکان پذیر است ولی احتمال موفقیت پاجوشها (نهالها) در پائیز بیشتر است. ریشه پاجوشهای زرشک بایستی کاملا سالم بوده و در معرض وزش باد قرار نگیرند و بلافاصله کاشته شوند در غیر این صورت خطای کاشت افزایش می یابد. در صورت انتقال پاجوشها به مسافتهای دور لازم است اطراف ریشه ها به وسیله مقداری خاک مرطوب پوشانده شده و درون پارچه مرطوب و کیسه های نایلونی قرار گیرند.
پاجوشها از درختچه های شش ساله و مسن تر تهیه می شوند و فروش آنها می تواند علاوه بر فروش میوه درآمد خوبی را نصیب زرشک کاران نماید. تولید پاجوش درختچه زرشک در زمینهای شنی بیشتر است و در صورتی که پاییز هر سال اطراف تنه های درختچه را خاک بدهند پاجوش بیشتری تولید می گردد.