بازار زرشک پفکی/بازاراینترنتی زرشک و زعفران

بازار زرشک پفکی
کشورهایی که اکنون بازار زرشک پفکی به نوعی محسوب می شوند و انواع زرشک به آنها صادر می شود ظرفیت بالاتری برای پذیرش زرشک در موارد دیگر کاربردی دارند و می توان مقدار سفارش زرشک را در این کشورها بالا برد. فعالیت در بخش بازاریابی جهانی برای صادرات زرشک بخشهای مختلفی دارد، از جمله شناخت کشورهایی که از زرشک استقبال می کنند، شناخت کاربردهای زرشک در آن کشورها، برنامههای کوتاه مدت و بلندمدت برای آگاهی رساندن به آن کشورها در زمینه فواید غذایی زرشک و غذاهای مختلفی که زرشک در تهیه آنها نقشی اساسی دارد، کار کردن روی کشورهایی که اکنون متقاضی زرشک نیستند و ایجاد نیاز در آن کشورها برای واردات زرشک، انواع زرشک صادراتی و مقایسه قیمت ها و ایجاد تعادل میان قیمت و کیفیت زرشک صادراتی و معرفی زرشک ایرانی به عنوان بهترین زرشک دنیا با پیشینهای دیرین. مسلماً در بحث صادرات زرشک و بازار زرشک پفکی موارد مالی نیز از اهمیت بالایی برخوردارند. باید کشورهای مقصد تعیین شوند و از نظر فرهنگی روی اذهان عمومی آن کشورها کار شود تا زرشک را بتوانیم به نیازی اساسی میان سبد مواد غذایی خانوارها در آن کشور ها تبدیل کنیم. برای صادرات زرشک در این شرایط به خصوص که کشور ما درگیر تحریم ها و همه گیری کرونا می باشد مسائل زیادی پیش رو است که تحقیقات اساسی را واجب می کند.
زرشک پفکی چیست؟
زرشک پفکی چیست؟ این سوال مخصوصا برای کسانی که به تازگی وارد عرصه تجارت شده اند ممکن است از اهمیت بالایی بر خوردار باشد. نحوه چیدن و جمع آوری کردن زرشک و همچنین نحوه خشک کردن زرشک در تولید محصول نهایی زِرشک خشک شده از اهیمت بالایی برخوردار است،
زرشک از دسته میوه های حساس است که اسیب های مکانیکی باعث کم شدن کیفیت نهایی ان می شود. جمع آوری زرشک به دو روش می باشد:
- سنتی
- صنعتی
هرچند که هنوز شیوه سنتی، روش غالب برداشت است و بیشتر زرشکی که سالانه در خراسان جنوبی جمع اوری می شود به همین روش جمع آوری و خشک میشود. شیوه سنتی نیز چندین روش وجود دارد که کشاورزان در طول سال ها کشاورزی و باغداری به ان ها رسیده اند. در میان روش سنتی نیز ۲ شیوه رایجتر وجود دارد. یکی روش بریدن شاخه ها و دیگری شیوه ضربه ای.
روش تولید زرشک پفکی
بنابراین روش بریدن یا چیدن شاخه ها از متد های معمول در کشاورزی زرشک است. در این روش شاخه ها همراه میوه و برگها از درختچه زرشک جدا و بریده می شوند. این شاخه ها به محل هایی مناسب (سالن ها و سوله های سربسته) متقل می شوند. این سالن ها یا به طور طبیعی و یا مصنوعی دارای تهویه مناسب می باشند.
چراکه اگر زرشک در جایی بدون تهویه و عبور ومرور هوا قرار بگیرد امکان کپک زدگی وجود دارد. در سالن ها دار بست هایی از جنس معمولا فلزی یا چوبی وجود دارد که شاخه های زرشک در فاصله های مناسب از هم روی ان قرار میگیرند.
نباید زرشک در این حالت به میزان زیاد روی هم انباشت شود. به دلیل همان کپک زدگی که مطرح شد. مدت زمانی که لازم است زرشک بدور از نور افتاد در این حالت بماند تا خشک شود حداقل ۳ ماه است. البته این میزان به درجه حرارت هوا و میزان بارندگی آن فصل نیز بستگی دارد. رطوبت هوا مانع خشک شدن زِرشک می گردد. زرشک خشک حاصل زرشک پفکی (puffy Barberry) است.
خصوصیات زرشک پفکی
- درشت است.
- یکدست است و زرشک دانه اناری مخلوط با آن ندارد.
- قرمز خوش رنگ است.
- تازه است و کدر نیست.
- مواردی همچون خاک و برگ و سنگریزه قاطی محموله زِرشک نیست.
- دانه های پوچ ندارد.
- دانه های بور ندارد.
- درصد رطوبت ان بالا نیست.
- خیلی خشک و شکننده نیست.
- فاقد روغن یا روغن افزوده شده به ان بسیار اندک است. برای جلای زرشک به آن کمی روغن اضافه می کنند.
با این که زرشک پفکی بهترین نوع زرشک خشک است اما قیمت زرشک پفکی اعلا یا قیمت زرشک پفکی درجه یک بسته به خصوصیات ذکر شده در بازار زرشک پفکی تفاوت دارد. در بازار زرشک پفکی یک تفاوت حدود ۳ تا ۵ هزار تومانی در هر کیلو بین قیمت زرشک پفکی اعلا و زرشک پفکی معمولی وجود دارد. معمولا زرشک اعلا را از بین زرشک پفکی انتخاب می کنند.