فصل خرید زرشک/بازار اینترنتی خرید و فروش زرشک

فصل خرید زرشک
- فصل خرید زرشک دانه اناری از اواخر فصل پاییز تا عید است. بعد از عید زرشک دانه اناری به سختی در بازار یافت می گردد.
- فصل خرید زرشک پفکی از عید تا پاییز است. در زمستان به ندرت می توان پفکی خوب پیدا کرد.
- فصل خرید زرشک تازه پاییز است. از اواخر مهرماه تا آدر ماه. بعد از این دوره زرشک تازه به صورت فریز شده موجود است.
- فصل خرید زرشک سیاه تازه از اواخر تابستان تا اواسط پاییز است. بعد از ان دوره تنها امکان فروش زرشک سیاه خشک است.
بهترین فصل خرید زرشک را ارائه نمودیم تا در موقعیت های گفته شده بهترین محصول در دسترس می باشد.
نقش و اهمیت درختچه و میوه زرشک در شکوفایی اقتصادی استان خراسان جنوبی را نباید ندید گرفت. چه بسیار خانواده هایی که در این اقلیم خشک تنها ورودی سالانه درامد ان ها زرشک می باشد.
با توسعه درست باغات زرشک و استفاده درست از منبع های آبی و قنات ها در این منطقه می توان به رشد این محصول کمک کرد. البته باید راه های صادراتی این محصول نیز گشترش یابد و بازاریابی و تبلیغات درست برای این محصول در سطح بین المللی انجام شود تا زرشک راه خود را در سبد کالا ی غذایی غیر ایرانیان نیز باز نماید.
چون اقلیم ایران خشک تر شده است. حتی سایر مناطقی که کمتر خشک بودند نیز روی به کشت زعفران و زرشک آورده اند.
آمار و ارقام تولید زرشک در ایران حاکی از آن است که بیش از ۹۸٪ از آن چه که در بازار زرشک ایران تولید می شود به خراسان جنوبی متعلق است. به صورت پراکننده و محدود در گوشه و کنار ایران چون اصفهان، خراسان رضوی، تنکابن نیز زرشک کشت و کار می گردد. اعظم تولیدی این میوه در داخل ایران و به صورت میوه خشک استفاده می شود. البته از میوه تازه و خشک زرشک فراورده های زیادی تولید می گردد که بسیاری از ان ها خانگی تولید و استفاده می شوند. فرآورده هایی چون مربا زرشک و لواشک زرشک.
کاشت زرشک و زعفران در ایران
در ایران خشک و نیمه خشک و آب عامل و فاکتور بسیار محدود کننده ای در کشت و کشاورزی محسوب می گردد و متناسب با میزان آب محصول کشاورزی که کشت می شود نیز متفاوت است. برای مثال در شمال پرآب، برنج کشت می شود که نیاز به آب فراوان دارد ودر سمنان و شاهرود کم آب پسته به عمل می آید چراکه میزان آب در کویر کم است و محدود کننده است.
از فاکتور آب گذشته خاک یک منطقه نیز عامل مهمی است. در خاک هایی که کم بهره و شور هستند به ندرت محصولات باغی و درختانی چون زردآلو، گردو و … جای رشد و باردهی پیدا میکنند. اما کشاورزان با هوش ایرانی و خطه های کم آب و خاک های ضعیف به سراغ محصولاتی رفتند که این فاکتور مهم در کشاورزی را بتوانند برای آن ها ندید بگیرند.
خراسان جنوبی نیز از هم از جنبه آب و هم از جنبه خاک کم توان و استعداد است. اما محصولاتی چون زرشک و زعفران بسیار نسبت به خاک و هم به آب کم توقع هستند و از محصولات اصلی کشت شده در این منطقه به حساب آیند.
زعفران گیاهی است که در شروع فصل پاییز و آغاز بارندگی ها رشد آن شروع می شود و با اتمام بارندگی های بهار رشذ ان خاتمه می یابد. در مورد زرشک نیز باید بگوییم که میوه زرشک (Barberry Fruit) اگر آبیاری بهینه و بیشتر شود محصول بهتری می دهد اما در برابر تنشهای آبی نیز اندازه کافی مقاومت به خرج می دهد.